Basisschoolleerlingen Groep 5 t/m 8 veilig en vertrouwd goed op weg!

In samenwerking met de  provincie Utrecht.

 Deelname per leerling is gratis (mogelijk gemaakt door  subsidie vanuit de provincie Utrecht)


Fiets verkeersles basisscholen theorie en praktijk van 2 uur voor leerlingen van groep 5 t/m 8 uit de provincie Utrecht.      

              

  • Het eerste uur ontvangst in de lesruimte waar kort een aantal verkeersborden en regels op een eenvoudige wijze worden uitgelegd en waar vragen gesteld kunnen worden. 


  • Daarna krijgen de leerlingen een aantal theorievragen ter voorbereiding op de praktijk en het fietsen.

 

  • Dan volgt er een korte pauze met wat drinken voor de leerlingen en hun begeleiders waarna ze het 2de uur met onze instructeurs en de begeleiders naar buiten gaan om samen te kijken of de fiets in orde is zoals verlichting, banden etc. 


  • Vervolgens kunnen de leerlingen van start gaan op de fiets om zo het geleerde in de praktijk toe te passen onder toeziend oog van onze instructeurs en jullie begeleiders. 


  • Aan het eind van het 2de uur gaan we met de leerlingen, begeleiders en onze instructeurs naar binnen om de resultaten te bespreken en zonodig de situatie nogmaals ter plekke te bekijken en te evalueren. 


  • Elke leerling die de theorie en praktijkles goed heeft afgerond krijgt een certificaat vanuit de verkeerstuin Utrecht mee dat ze veilig en vertrouwd met de fiets op weg kunnen. Vindt u het net als ons en de provincie Utrecht belangrijk dat uw leerlingen straks op de fiets veilig en vertrouwd kunnen deelnemen aan het als maar drukke verkeer, reserveer dan een plekje door een mailtje te sturen naar [email protected] zodat uw leerlingen ingepland kunnen worden.                                                                                         Deelname per leerling is gratis (mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht) en reserveren kan het hele jaar door.