Basisschoolleerlingen Groep 5 t/m 8 veilig en vertrouwd goed op weg!

In samenwerking met de  provincie Utrecht.Fiets verkeersles basisscholen theorie en praktijk van 2 uur voor leerlingen van groep 5 t/m 8 uit de provincie Utrecht.      

              

  • Ontvangst in de verkeerstuin waar kort een aantal verkeersborden en regels op een eenvoudige wijze worden uitgelegd en waar vragen gesteld kunnen worden. Daarnaast wordt er uitleg gegeven waar je fiets aan moet voldoen.


  • Daarna worden de leerlingen in 2 groepen ingedeeld waarvan 1 buiten op de fiets aan de slag gaat en de andere groep binnen in de lesruimte verkeersquiz  gaat doen. Na een korte pauze wisselen ze zodat iedereen theorie en praktijk heeft gedaan onder toeziend oog van onze instructeurs en jullie begeleiders. 


  • Aan het eind gaan we met de leerlingen, begeleiders en onze instructeurs de resultaten  bespreken en zonodig de situatie nogmaals ter plekke te bekijken en te evalueren. 


  • Elke leerling die de theorie en praktijkles goed heeft afgerond krijgt een certificaat vanuit de verkeerstuin Utrecht mee dat ze veilig en vertrouwd met de fiets op weg kunnen. Vindt u het net als ons en de provincie Utrecht belangrijk dat uw leerlingen straks op de fiets veilig en vertrouwd kunnen deelnemen aan het als maar drukke verkeer, reserveer dan een plekje door een mailtje te sturen naar [email protected] zodat uw leerlingen ingepland kunnen worden.                                                                         Deelname in 2024 kost 5 euro per leerling inclusief entree, programma, sapje  en fietscertificaat . Begeleiding is gratis inclusief koffie en thee.
 Reserveren kan het hele jaar door.